Καρδάμαινα Κω


Το χωριό της Καρδάμαινας βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κω και απέχει 29 χλμ από την πόλη της Κω. Η Καρδάμαινα έχει κτιστεί στην περιοχή της αρχαίας πόλης Αλάσαρνα, το οποίο αποτελούσε ένα σπουδαίο λατρευτικό κέντρο, κατά την Κλασική αρχαιότητα. Τα ερείπια που έχουν φέρει στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές, είναι το ιερό του Απόλλωνα και του Ηρακλή, κάποια ίχνη από κάποιο μαρμάρινο ναό του 3ου π.Χ. αιώνα, ένα αρχαίο θέατρο, κάποια ρωμαϊκά κτίσματα και τα ερείπια της βασιλικής της Αγίας Θεότητος.
Σήμερα η Καρδάμαινα πρόκειται για ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή έχει 1800 μόνιμους κατοίκους. Κεντρικό σημείο αναφοράς του χωριού είναι ο πεζόδρομος με τα μπαρ, καθώς και ο πεζόδρομος κατά μήκος του γραφικού λιμανιού του Καρδάμαινας. Κατά την άφιξη σας στο χωριό αξίζει να επισκεφθείτε τους ιερούς ναούς της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και διάφορα θαλάσσια σπορ στην μεγάλη παραλία της Καρδάμαινας. 
  Το καλοκαίρι στην Καρδάμαινα οργανώνονται τα «Αλασαρνιαά»,που περιλαμβάνουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, παραδοσιακούς χορούς, επιστημονικά συμπόσια και ομιλίες, διάφορους αγώνες (ποδηλασίας, σκακιστικούς κ.λπ) και η ναυτική εβδομάδα. Τα μεγαλύτερα πανηγύρια στην Καρδάμαινα γίνονται στις 29 Αυγούστου στην γιορτή του Αγίου Ιωάννη και στις 8 Σεπτεμβρίου στην γιορτή της γέννησης της Θεοτόκου. Από το λιμάνι της Καρδάμαινας μπορείτε να μεταβείτε αυθημερόν με πλοιάριο στην Νίσυρο, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά τακτικά δρομολόγια.. Στην Καρδάμαινα υπάρχει πιάτσα ταξί κοντά στην κεντρική αγορά και στο λιμάνι υπάρχει μαρίνα, όπου μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας.  Για να μεταβείτε στην Καρδάμαινα από την πόλη της Κω ή από το αεροδρόμιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων ή κάποιο ταξί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου